Log in op Mijn VVD

Zoetermeerse VVD steunt uitvoeringsagenda Dutch Innovation Park

Maandagochtend 08.00 uur De eerste werknemers en studenten komen aan op Station Lansingerland-Zoetermeer en wandelen richting de volledig autonoom rijdende voertuigen. Deze rijden iedereen in een vlot tempo over de brug richting de Werner von Siemensstraat richting de Dutch Tech Campus. Zo komen ze snel en droog op de plek van bestemming op het park. Andere studenten wandelen of fietsen van hun nieuwe studenten- en jongerenwoningen naar de automatische shuttles die hen naar de InnoLabs rond de thema’s eHealth en Smart Mobility brengen. Deze beelden zijn ontleend aan het toekomstbeeld in de uitvoeringsagenda van het Dutch Innovation Park dat maandag 14 oktober op de agenda van de gemeenteraad staat. De Zoetermeerse VDD steunt de uitvoering van de uitvoeringsagenda van harte.

VVD-raadslid Raymund Zinck: ‘Het Dutch Innovation Park is één van de meest kansrijke gebieden van Zoetermeer. Het is de hotspot voor toegepaste innovaties in Zoetermeer’.

De Zoetermeerse VVD zet al jaren in op meer en beter vervolgonderwijs in Zoetermeer, zodat onze jongeren in hun eigen stad verder kunnen leren. ‘Niets verbetert de kansen van de jongeren op de arbeidsmarkt meer dan een goede en passende opleiding’, aldus Raymund Zinck: ‘Verder is een goede opleiding van de werknemers noodzakelijk voor de bedrijven om stand te kunnen houden tegen de concurrentie’.

Naast de studenten profiteert uiteraard ook de rest van de stad van het Dutch Innovation Park. Als dé plek om te innoveren voor start-ups en grote bedrijven is het een belangrijke bron van Zoetermeerse banen. Dat maakt Zoetermeer attractief voor jonge mensen waar de stad zo veel behoefte aan heeft.