Log in op Mijn VVD

Burgemeester Aptroot kondigt eerder vertrek aan

Burgemeester Aptroot vertrekt iets eerder als burgemeester van Zoetermeer. Op 15 november burgemeester Aptroot aangekondigd iets eerder te vertrekken als burgemeester van onze stad. Hij vertrekt namelijk eind maart 2020. Dat is iets eerder dan oktober. Dat is namelijk het moment waarop de burgemeester wettelijk met pensioen moet. De Zoetermeerse VVD had nog graag veel langer genoten van burgemeester Aptroot maar heeft alle respect voor zijn keuze.

VVD Fractievoorzitter Rob Duiven: 'We kregen zeven jaar geleden de burgemeester die we wilden. Namelijk iemand die stevig en doortastend was en tegelijkertijd oog had voor de individuele Zoetermeerder. Hij heeft de afgelopen periode bijzonder veel betekend voor onze stad. De broodnodige verdere groei van Zoetermeer is mede dankzij hem van de grond gekomen. Maar ook de situatie in Buytenwegh en de zware misdaad zijn dankzij hem flink aangepakt.'.

Tot eind maart is de burgemeester nog gewoon in functie. Op dat moment komen er ongetwijfeld voldoende mogelijkheden om stil te staan bij zijn daadwerkelijke vertrek. Tot die tijd is er nog genoeg werk aan de winkel voor de burgemeester. Bijvoorbeeld door te blijven knokken voor een veiliger Zoetermeer.