Log in op Mijn VVD

Zoetermeerse VVD eist terugbetaling onterechte parkeerboetes

Uit berichtgeving door ZFM Zoetermeer en uit een eigen rondgang in het Stadshart constateert de Zoetermeerse VVD dat een groot aantal betaalautomaten voor het parkeren in de openbare ruimte nog niet zijn voorzien van de juiste informatie. Verschillend per automaat kloppen de tijden of tarieven niet. Bovendien blijken er ondanks deze tekortkomingen  toch al parkeerboetes te zijn uitgedeeld. De VVD vindt dit onaanvaardbaar en heeft daarom schriftelijke vragen hierover aan het college gesteld.

VVD-raadslid Jeffrey van Gils: ‘De VVD is van mening dat parkeerboetes die zijn uitgedeeld op parkeerplaatsen waarbij de informatie helemaal of deels niet klopt onterecht zijn en dienen te worden terugbetaald’. De VVD vraagt daarom aan het college om de eventueel reeds uitgedeelde parkeerboetes actief terug te betalen aan de getroffen automobilisten. De VVD wil voorts van het college weten hoelang het gaat het duren om de verkeerde informatie op de betaalautomaten te herstellen.

Jeffrey van Gils: ‘Uit reacties op de berichtgeving van ZFM Zoetermeer blijkt ook dat veel bewoners nog niet op de hoogte zijn van de recent gewijzigde parkeertarieven en tijden'. De VVD wil daarom dat het college toezegt de bewoners en bezoekers beter te informeren over de gewijzigde parkeertarieven en tijden, bijvoorbeeld met tijdelijke verkeersborden in het Stadshart.