Log in op Mijn VVD

Fractie Zoetermeerse VVD bezoekt ORTEC

Vrijdag 24 januari was een delegatie van de fractie van de Zoetermeerse VVD met de collega’s van het CDA Zoetermeer op werkbezoek bij softwarebedrijf ORTEC. ORTEC is leverancier van wiskundige optimalisatiesoftware en advanced analytics, met ongeveer 1.000 medewerkers en kantoren in 13 landen over de hele wereld. ORTEC is actief in veel verschillende sectoren en maakt bedrijven efficiënter, voorspelbaarder en effectiever op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Het hoofdkantoor van dit mondiaal opererende bedrijf staat in Zoetermeer.

Aanleiding voor het gezamenlijke werkbezoek was de motie die door de VVD en het CDA was ingediend op 1 juli vorig jaar en die het college opdraagt te zorgen dat met zorgpartners, kennisinstellingen en (zorg-)bedrijven samengewerkt gaat worden aan technologische innovaties in de zorg in Zoetermeer. Voorts vraagt de motie het college het initiatief te nemen om samen, ook met toekomstige gebruikers, een agenda op te stellen met daarin de speerpunten voor technologische innovaties in de zorg in Zoetermeer in de komende jaren.

Healthcare is één van de sectoren waarop ORTEC actief is. ORTEC ontwikkelt bijvoorbeeld oplossingen die gepersonaliseerde zorg door patiëntspecifieke behandelplannen te ondersteunen. Daarvoor maakt men gebruik van data over ziektebeelden en behandelresultaten, die steeds gestructureerder en in grotere hoeveelheden beschikbaar komt. Voorts biedt ORTEC geïntegreerde oplossingen op het gebied van capaciteits- en roosterplanning.