Log in op Mijn VVD

Jan Pieter Lokker wordt waarnemend burgeester Zoetermeer

De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, heeft met ingang van 31 maart 2020 de heer Jan Pieter Lokker benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zoetermeer. Jan Pieter Lokker is 71 jaar en woont in Bodegraven. VVD- fractievoorzitter Rob Duiven: 'Met Jan Pieter Lokker krijgt Zoetermeer een goede waarnemend burgemeester. Ervaren, aimabel, doortastend. Precies wat we de komende periode nodig hebben. De Zoetermeerse VVD ziet de samenwerking met de heer Lokker met veel vertrouwen tegemoet en wenst hem veel succes toe in Zoetermeer'.

Aan burgemeester Charlie Aptroot is per 31 maart 2020 eervol ontslag verleend in verband met het naderen van zijn pensioengerechtigde leeftijd. Na een gesprek met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris van de Koning de heer Lokker voorgesteld als waarnemend burgemeester van Zoetermeer. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters hebben de Commissaris van de Koning laten weten zich te herkennen in de voordracht  om de heer Lokker als waarnemend burgemeester te benoemen tot aan de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester, naar verwachting op 1 oktober 2020.

De heer Lokker beschikt over een ruime bestuurlijke ervaring. Hij is vanaf 19 december 2019 waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Hij blijft hier waarnemend burgemeester tot 31 maart 2020. Tussen 2007 en 2019 was de heer Lokker achtereenvolgens (waarnemend) burgemeester in de gemeenten Bodegraven, Bodegraven-Reeuwijk, Noordwijk, Goeree-Overflakkee, Albrandswaard, Lopik en Vijfheerenlanden. Verder was hij van 2001-2007 lid van Gedeputeerde Staten in Utrecht, lid van Provinciale Staten in Utrecht (1999-2001) en raadslid in de gemeente Soest (1990-1999).