Log in op Mijn VVD

Eerste digitale spreekuur ‘In gesprek met ondernemend Zoetermeer’ is een feit!

Niet alleen grote ondernemingen die reeds jaren in onze stad een plaats hebben verworven, maar ook net gestarte bedrijven die op het punt stonden hun investeringen terug te gaan verdienen. Indringende, soms ook persoonlijke, ervaringen van Zoetermeerse ondernemers tijdens het eerste, geslaagde digitale spreekuur ‘In gesprek met ondernemend Zoetermeer’, op dinsdagavond 28 april jl, georganiseerd door de Zoetermeerse VVD. De impact van de Corona-maatregelen in enkele branches van het bedrijfsleven is ongelofelijk groot. Vragen konden worden gesteld of suggesties worden gedaan aan VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen, VVD-Provinciale Statenlid Peter van Waaij, wethouder economie Jan Iedema en VVD-fractievoorzitter Rob Duiven.

‘De nood bij ondernemers is hoog, dat was al duidelijk en is tijdens het spreekuur absoluut bevestigd’, aldus Rob Duiven: ‘Natuurlijk zijn er ook sectoren waar de impact van de maatregelen zich minder laat voelen, maar sectoren als de horeca, retail, evenementen en contactberoepen, worden zwaar getroffen. Dat zijn juist ook die sectoren waar een 1 ½ meter-samenleving lastig of zelfs helemaal niet is te realiseren’.

De lokale VVD-ers willen alles bespreken om de ondernemers in de stad te helpen. Landelijke maar ook lokale steun is nodig. De komende tijd is daarbij belangrijk. Hoe kunnen we het openbare leven straks weer opstarten? Rob Duiven: ‘Ik vind dat we de ondernemers zelf nog te weinig daarbij betrekken. Zij kennen hun business als geen ander, benut hun inventiviteit en verbeeldingskracht om oplossingen te vinden die ook langere tijd stand kunnen houden’. Wethouder economie Jan Iedema lichtte toe dat de gemeente deze insteek wil gaan volgen. Er is al regelmatig overleg met Zoetermeerse ondernemers, niet alleen over het verbeteren van het pakket van lokale steunmaatregelen, maar ook over de periode daarna.

‘Perspectief, dat is waar we samen aan moeten werken’, aldus Rob Duiven: ‘Gezondheid staat nog steeds voorop, maar uitzicht hoe we Zoetermeer ook de komende jaren ondernemend en dus vitaal houden wordt steeds belangrijker’. De VVD ziet terug op een geslaagd digitaal spreekuur. De opbrengst aan ideeën en suggesties zullen door de VVD raadsleden worden meegenomen in grote debatten die voor de deur staan.

‘Je merkt dat mensen het waarderen dat je toch even met elkaar kunt  sparren, dat maakt het gat tussen de politiek en samenleving een stuk kleiner. Normaal gesproken organiseren we daarom ook maandelijks een inloopuur waar iedereen met zijn of haar klachten terecht kan. Helaas kan dat nu even niet fysiek, maar dit werkt ook’,  sluit Rob Duiven af. Binnenkort organiseert de fractie een vervolg en kan iedereen zich weer aanmelden via de Facebook Pagina van de VVD. Meer weten of suggesties?: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..