Log in op Mijn VVD

VVD bepleit meer ruimte voor horeca in de 1,5 meter samenleving

De maatregelen rondom de Coronacrisis zijn nog niet voorbij en we blijven allemaal nog netjes zo veel mogelijk thuis. Toch zijn ondertussen in de landelijke trends positieve signalen te zien rondom de aantallen besmettingsgevallen en ziekenhuisopnames. Reden voor veel ondernemers om na te denken hoe zij straks hun bedrijf weer kunnen openen in wat ondertussen de 1,5m samenleving is gaan heten. De Zoetermeerse VVD bepleit daarom in schriftelijke vragen aan het college de ruimte voor horeca-ondernemers letterlijk en figuurlijk uit te breiden.

Afgelopen week organiseerde de Zoetermeerse VVD een gesprek met ondernemers om te kijken hoe de gemeente daarbij kan helpen. 'Er wordt gevraagd om meer ruimte, meer ruimte rondom vergunningen, belastingen, regels, huurcontracten, maar ook om letterlijk meer ruimte', vertelt VVD-raadslid Jeffrey van Gils: 'Stel dat straks de horeca weer open mag en je ook nog 1,5 meter afstand moet houden dan zijn de problemen in de horeca niet ineens weg. We willen ze zoveel mogelijk een normaal seizoen laten draaien, met de normale hoeveelheden klanten en omzet. Dat is voor de Zoetermeerders ook het beste, volgens mij heeft iedereen wel weer zin in een biertje op het terras en als je dan straks eerst 3 uur in de rij moet staan wachten op een plekje is dat ook niet ideaal '.

De Zoetermeerse VVD stelt nu als oplossing voor om veel meer plekken in de stad beschikbaar te stellen voor horeca. 'Het Marktplein is een logische eerste plek om aan te denken, maar de ondernemers weten dit uiteindelijk het beste. We hebben de wethouder daarom ook gevraagd vooral samen met hen naar de beste plekken te gaan zoeken', sluit van Gils af.