Log in op Mijn VVD

Zoetermeers bedrijfsleven voorbereid op een No Deal Brexit?

De Zoetermeerse VVD heeft  het college gevraagd of het bereid is het bedrijfsleven in Zoetermeer opnieuw te informeren over het belang van een goede voorbereiding op een steeds waarschijnlijker wordende No Deal Brexit. VVD-fractievoorzitter Rob Duiven: ‘Het belang van een goede voorbereiding op een steeds waarschijnlijker No Deal Brexit wordt dus groter terwijl de voorbereiding daarop door veel bedrijven achterblijft en bovendien de economische impact van de Corona-crisis zich in toenemende mate doet voelen’.

De kans op een Brexit-deal wordt steeds kleiner, zo heeft de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen afgelopen week aangegeven. Voorts blijkt uit onderzoek  van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat blijkt dat Nederlandse bedrijven minder op de hoogte en minder voorbereid zijn op de gevolgen van de Brexit en de toekomstige relatie van het Verenigd Koninkrijk dan in 2019.

In januari 2019 heeft de Zoetermeerse VVD al vragen gesteld over lokale voorbereiding op de Brexit. Rob Duiven: ‘Ik wil nu van het college weten welke activiteiten het heeft ondernomen in de richting het Zoetermeerse bedrijfsleven om extra aandacht te vragen voor een goede voorbereiding op een No Deal Brexit en of het bereid is bijvoorbeeld Zoetermeerse bedrijven opnieuw te adviseren de Brexit Impact Scan voor bedrijven uit te voeren.