In memoriam Jan Willem Wegstapel

Op 12 oktober is op 96-jarige leeftijd de oud-burgemeester van Zoetermeer, de heer Jan Willem Wegstapel, overleden. VVD'er Jan Willem Wegstapel heeft van 1970 tot en met 1978 veel voor Zoetermeer betekend. Hij heeft als betrokken en bekwaam bestuurder de stad groot gemaakt en het fundament gelegd voor het huidige Zoetermeer, de derde stad van Zuid-Holland. De VVD Zoetermeer wenst de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van het verlies.

Jan Willem Wegstapel was hoofdcommies bij het departement van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening voor hij in juni 1954 benoemd werd tot burgemeester van Maasdam. In december 1961 volgde zijn benoeming tot burgemeester van de gemeenten Haastrecht, Vlist en Stolwijk en in augustus 1970 werd hij burgemeester van Zoetermeer. Hij begon met de uitgroeiplannen van Zoetermeer van zijn voorganger Hans van Tuyll van Serooskerken. In februari 1978 gaf hij die functie op om president-directeur te worden van Luchthaven Schiphol. Medio 1989 ging hij met pensioen. Na zijn pensioen was hij nog voorzitter van de Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties. In Zoetermeer is naar hem het Burgemeester Wegstapelplein vernoemd. Wegstapel werd in 1988 benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.