Log in op Mijn VVD

Online bijeenkomst met Zoetermeerse ondernemers contactberoepenen

Woensdagavond 10 februari is de Zoetermeerse VVD in gesprek gegaan met Zoetermeerse ondernemers werkzaam in de contactberoepen branche. De avond stond in het teken van inzicht krijgen in wat er allemaal speelt als gevolg van de aanhoudende lockdown en sluiting van winkels en zaken en wat dit betekent voor het dagelijkse leven van deze groep ondernemers. Voor de VVD namen raadsleden Vivianne van Yperen en Rob Duiven, fractiemedewerker Senada van Makkelenberg en wethouder economie Jan Iedema aan het gesprek deel. Het gesprek tussen de ondernemers kwam snel op gang en er werden veel herkenbare situaties met elkaar gedeeld.
 
'We hebben met verbazing, frustratie en soms met brok in de keel naar de verschillende verhalen geluisterd', aldus Vivianne van Yperen: 'De ene ondernemer heeft een salon aan huis en de ander vijf grote zaken met veel personeel in dienst waar alle vaste lasten doordraaien zonder inkomsten. Je spaarpot voor ziekte en pensioen nu al moeten aanspreken is geen uitzondering'. Verhalen die, hoe verschillend ook, uiteindelijk gemeen hebben dat de situatie schreeuwt om maatwerk en perspectief. Veel ondernemers vallen ondanks alle landelijke COVID-19 ondersteuningsregelingen buiten de boot en maken geen aanspraak op compensatie en hulp.
 
Rob Duiven: 'De avond was al met al voor ons erg confronterend en informatief, maar bovenal kijken we met nog meer bewondering naar deze ondernemers. We hebben goede suggesties kunnen ophalen, om te bespreken met onze Tweede Kamerfractie en het Zoetermeerse college'. Een waardevolle avond dus!