Log in op Mijn VVD

Zoetermeerse VVD: meedenken met de Zoetermeerse horeca

Ondanks dat de coronacrisis nog niet voorbij is en we nog steeds zo veel mogelijk thuis blijven, ziet De Zoetermeerse VVD toch positieve signalen rondom de vaccinatiecampagne, de besmettingsaantallen en de bezetting in de ziekenhuizen en op de IC’s. Daarom is het ook nu tijd om weer goed te kijken naar de verschillende corona maatregelen. Reden dus ook om na te denken over de mogelijkheden voor bijvoorbeeld de horeca ondernemers om hun buitenterrassen weer te kunnen openen, liefst al vanaf eind maart. De VVD roept daarom het college op mee te denken over mogelijkheden om zo goed mogelijk samen met horeca- en andere ondernemers te bezien wat er allemaal nodig is om de zomermaanden zo winstgevend mogelijk door te komen. Dat betekent eerst en vooral ook luisteren naar de ondernemers zelf die vaak prima plannen en ideeën hebben. Het betekent ook dat serieus moeten worden gekeken kijken naar maatwerk en naar de minder vanzelfsprekende alternatieven die zullen worden aangedragen. De nood is hoog, en vraagt iets extra’s van de politiek. De VVD is bereid om daarvoor buiten de gebaande lijnen te gaan bijvoorbeeld door te willen kijken of het hele marktplein een terras kan worden en in winkelcentra ruimte komt voor meer terrassen.

Vorig jaar mei 2020 is de Zoetermeerse VVD ook in gesprek gegaan met lokale ondernemers in de horeca om te kijken hoe de gemeente hen kon helpen. Destijds werd er vooral veel gevraagd naar ruimte zowel figuurlijk in de zin van vergunningen, regels en belastingen als ook fysiek in de letterlijke zin ruimte. VVD-raadslid Jeffrey van Gils stelde toen ook al het volgende: 'Stel dat straks de horeca weer open mag en je ook nog 1,5 meter afstand moet houden dan zijn de problemen in de horeca niet ineens weg. We willen ze zoveel mogelijk een normaal seizoen laten draaien, met de normale hoeveelheden klanten en omzet. Dat is voor de Zoetermeerders ook het beste, volgens mij heeft iedereen wel weer zin in een biertje op het terras en als je dan straks eerst 3 uur in de rij moet staan wachten op een plekje is dat ook niet ideaal '.

De Zoetermeerse VVD pleit voor het mee denken van het college met de lokale ondernemers en met hen in gesprek blijven gaan om hen, waar kan, zo veel mogelijk te steunen! Het zijn heftige tijden die vragen om creativiteit en maatwerk.