VVD weer de grootste politieke partij in Zoetermeer

De stembureaus zijn gesloten, Nederland heeft op 17 maart gestemd. De VVD boekt een historische zege: voor het eerst na de Tweede Wereldoorlog is een politieke partij vier maal achtereen de grootste met 35 zetels. VVD-fractievoorzitter Rob Duiven: 'Met de winst van de VVD zijn Nederland en Zoetermeer weer een stukje liberaler geworden. Een stevige steun in de rug voor het beleid en de aanpak van de VVD, landelijk èn lokaal. Tegelijk zie je dat Nederland ook deels versplinterd stemt en daar is voor ons ook werk aan de winkel. We zijn een echte volkspartij en we zijn er graag voor iedereen. Nu begint het proces van formeren en verdelen van het geld. Zoetermeer is het meest representatief voor Nederland dus het nieuwe kabinet kan bij ons te rade. Voor meer geld naar de gemeenten. Voor bouwen, veiligheid en weer versterken van de economie. Samen sterker verder!'.

Veel leden van de Zoetermeerse VVD hebben hun steentje bijgedragen aan dit klinkende verkiezingsresultaat. Door het ondanks de wind en regen langs de deuren gaan voor het verspreiden van verkiezingsflyers, het organiseren of deelnemen aan de digitale politieke cafés met VVD-prominenten zoals Bente Becker, Dilan Yeşilgöz en Stef Blok, door op social media actief te zijn en daarmee de VVD heel zichtbaar te maken in deze campagne, ondanks de Corona-maatregelen die 'gewoon' campagnevoeren nagenoeg onmogelijk maakte.

'De Zoetermeerse VVD is trots op het resultaat en de inzet van de actieve leden', aldus Rob Duiven: 'Heel veel kiezers voelen zich aangetrokken en steunen liberale politiek in Nederland en Zoetermeer. Tegen die kiezers wil ik zeggen; je kunt naast het stemmen op de VVD ook meedoen met de VVD. Door de activiteiten van het Lokaal Netwerk van de VVD Zoetermeer bij te wonen, door het spreekuur van de VVD-fractie in de Zoetermeerse gemeenteraad te bezoeken of gewoon door lid te worden van de grootste politieke partij van Nederland en Zoetermeer: https://www.vvd.nl/word-lid/'