Log in op Mijn VVD

VVD blijft in gesprek met Ondernemend Zoetermeer

De impact van de Corona-maatregelen in enkele branches van het bedrijfsleven is ongelofelijk groot. Natuurlijk zijn er ook sectoren waar de impact van de maatregelen zich minder laat voelen, maar sectoren als de horeca, retail, evenementen, en contact beroepen, worden zwaar getroffen. Dat zijn juist ook die sectoren waar een 1½ meter-samenleving lastig of zelfs helemaal niet is te realiseren. De lokale VVD'ers willen alles bespreekbaar maken om de ondernemers in de stad te helpen, zoals het hele Marktplein benutten als horeca terrein, waarover de Zoetermeerse VVD schriftelijke vragen aan het college heeft gesteld.

De Zoetermeerse VVD heeft de gemeente opgeroepen met ondernemers in gesprek te gaan en te blijven over alles wat wél mogelijk is als branche straks deels met versoepelingen te maken krijgt. Op 29 maart gaf de wethouder tijdens de commissievergadering aan dat het staand beleid is en blijft dat iedere Zoetermeerse horeca ondernemer een terras tekening mag opsturen met hun wensen en ideeën, het college gaat er dan mee aan de slag. Uitgangspunt is wat VVD-raadslid Vivinanne van Yperen betreft: 'Als het past in de richtlijnen moet het mogen!

Op woensdagavond 14 april organiseren de VVD’ers een digitale bijeenkomst voor (horeca)ondernemers. Vanuit de landelijke politiek sluit voor een deel van de bijeenkomst VVD-minister van Economische Zaken en Klimaat Bas van 't Wout, aan om de vragen te beantwoorden en te horen wat er leeft.' Vanuit Zoetermeer zijn wethouder Economie Jan Iedema en raadsleden Jeffrey van Gils en Vivianne van Yperen de gesprekspartners. Aanmelden kan via bit.ly/vvdgesprek2021