Log in op Mijn VVD

VVD wil snel einde aan vuurwerkoverlast Binnenpark

Het einde van het jaar komt in zicht en daarmee is Zoetermeer ook weer het toneel van de nodige vuurwerkoverlast. Afgelopen weken bereikte de VVD-fractie berichten van vuurwerkoverlast in en rondom het Binnenpark in de Leyens, maar ook algemene overlastmeldingen van bewoners rondom het Binnenpark over hangjongeren. VVD-raadslid Jeffrey van Gils: ‘Je moet je veilig kunnen voelen in je eigen buurt en in je eigen huis. Overlast is een grote ergernis. Er moet wat de VVD betreft dus altijd ingegrepen worden als mensen de regels overtreden of overlast veroorzaken. Ik heb daarom vragen hierover aan het college gesteld’.

Jeffrey van Gils: ‘Ik wil weten of het college op de hoogte is van de vuurwerkoverlast en welke acties inmiddels zijn of worden ondernomen door de gemeente en de politie om deze overlast effectief te voorkomen en aan te pakken’. Daarbij zijn ook aanvullende maatregelen denkbaar om de overlast het hoofd te kunnen bieden, zoals het plaatsen van camera’s op hardnekkige hangplekken en het verbeteren van de verlichting in het park? ‘Het spreekt voor zich dat de overlast zich niet naar andere plaatsen in Zoetermeer mag verplaatsen’.

Naast klachten over vuurwerkoverlast heeft de VVD ook klachten gekregen over achterstallig onderhoud en vandalisme in het Binnenpark. Jeffrey van Gils: ‘Dit nodigt uit tot verdere verloedering en het is daarom belangrijk zo snel mogelijk reparaties en onderhoud uit te voeren en het park opgeruimd te houden’.