Log in op Mijn VVD

VVD wil snel grotere booster-priklocatie in Zoetermeer

De boostervaccinatie is gestart en uiteraard ook Zoetermeerders ontvangen een oproep om deze extra prik tegen corona te halen. Tot het einde van 2021 wordt deze prik op dinsdagen, donderdagen en vrijdagen gezet op het Stadhuis-Forum. Het Stadhuis-Forum is echter alleen te beperkt om iedereen van een derde prik te voorzien. Daarom krijgen inwoners van Zoetermeer de oproep om een boosterprik in Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg of Rijswijk te halen. VVD-fractievoorzitter Rob Duiven: ‘Dat is natuurlijk heel erg raar en onnodig. De VVD vindt dat inwoners van Zoetermeer die dat willen in hun eigen stad een boosterpik moeten kunnen halen. De gemeente moet in het overleg met de GGD Haaglanden daar met kracht op inzetten. Zo’n grotere locatie moet er zo snel mogelijk komen. Daarom heb ik op maandag 13 december daar mondelinge vragen aan het college over gesteld’.

Het college heeft in het antwoord aangegeven dat er overleg loopt met de GGD Haaglanden plaatsvindt over een nieuwe, grotere priklocatie in Zoetermeer. De huidige locatie, het Stadhuis, heeft een beperkte capaciteit en is (daarom) volgeboekt. Daarom worden mensen verwezen naar locaties buiten Zoetermeer. De verwachting is dat de grotere locatie uiterlijk 3 januari 2022 zal zijn gerealiseerd, mogelijk eerder. Knelpunt is overigens ook het gebrek aan voldoende gekwalificeerd personeel bij de GGD, aldus het college.

De gemeente biedt voor inwoners die niet zelf in de gelegenheid zijn naar een priklocatie buiten Zoetermeer te reizen, de mogelijkheid vervoer per taxi aan te vragen. In bijzondere gevallen is het ook mogelijk dat een boosterpik door tussenkomst van de eigen huisarts wordt gegeven. Rob Duiven: ‘Hoewel een grotere priklocatie de èchte oplossing is om in de eigen stad een boostervaccinatie te krijgen, het bieden van assistentie bij het vervoer naar en van een priklocatie in de regio is natuurlijk wel een welkome tijdelijke oplossing. Die moet dan wel goed lopen. Ik heb het college daarom opgeroepen daar goed op te letten’.