Log in op Mijn VVD

Dankzij VVD overdekt podium Nicolaaspark voor de zomer af

Dankzij de Zoetermeerse VVD heeft het college de ruimte gekregen tijdig de opdracht te geven een overdekt podium te bouwen in het Nicolaaspark. De plannen voor dit podium, dat onder andere gebruikt zal worden voor de volgende editie van Zondag in ’t Park, zaten al in de planning, maar zouden door de rompslomp van besluitvorming niet tijdig kunnen worden uitgevoerd. 

Een door D66, GroenLinks, CDA en de SP gesteunde motie van de VVD draagt het college op zo snel mogelijk te starten met het bouwen van dit overdekte podium. Dit podium wordt gerealiseerd uit de materialen van het oude station van Zoetermeer Oost. Met de komst van dit overdekte podium wordt in het Nicolaaspark een volwaardige evenementenlocatie gecreëerd waar in verschillende weersomstandigheden gebruikt van kan worden gemaakt.

Lisette Meijer, raadslid VVD: “Het Nicolaaspark is, onder andere afgelopen zomer met Zondag in ’t Park, een zeer populaire en aantrekkelijke evenementenlocatie gebleken. Bijna twee maanden lang bruiste het daar iedere zondag en dat trok veel Zoetermeer naar de locatie. Wij willen dit soort bruis stimuleren en dat kan door een overdekt podium mogelijk te maken.” 

Dankzij de motie kan nu snel een start worden gemaakt met het bouwen van het podium. “Zonder onze motie zou het podium op z’n vroegst na de zomer klaar zijn, als dat er dan überhaupt al zou komen. Wij zijn dus heel blij met deze versnelling. We vinden het belangrijk dat we geen mooie initiatieven en ideeën verloren laten gaan door bureaucratische procesgang.”  

“Dit podium is overigens niet alleen voor Zondag in ’t Park. Het kan voor veel meer initiatieven gebruikt gaan worden. De bruis die deze locatie hiermee aan de stad toevoegt heeft hopelijk een aanstekelijk effect voor andere mooie ideeën!”, aldus raadslid Meijer.