Log in op Mijn VVD

VVD Zoetermeer te spreken over voorstel om bereikbaarheid Mandelabrug te verbeteren

Afgelopen week heeft het college voorgesteld om de bereikbaarheid van de Mandelabrug te verbeteren, een welkom voorstel volgens de VVD Zoetermeer. Het collegevoorstel behelst het aan weerszijden vervangen van de middelste roltrappen door nieuwe en betrouwbare liften en het vernieuwen van de overgebleven roltrappen.

De Mandelabrug is een belangrijke OV-knoop en tevens noord-zuidverbinding in Zoetermeer, die dagelijks door zo’n 6000 mensen wordt gebruikt. De VVD Zoetermeer omarmt dan ook het collegevoorstel om te investeren in nieuwe roltrappen en liften. Door aanhoudende problemen met de huidige liften op de Mandelabrug was toegang niet altijd vanzelfsprekend, mensen die slecht ter been zijn of inwoners die in een rolstoel zitten konden hierdoor soms onmogelijk gebruik maken van de Mandelabrug en het aangesloten OV-netwerk.

De VVD Zoetermeer gaat er vanuit dat er met het collegevoorstel een definitieve oplossing komt. “Een dusdanig belangrijke binnenstedelijke verbinding die ook nog eens de rol van station vervult, moet altijd voor iedereen toegankelijk zijn. Het is voor mensen in een rolstoel niet te doen om de roltrap te nemen, maar ook voor fietsers kan het een hele kunst zijn om over te steken, dan is een werkende echt geen overbodige luxe”, aldus raadscommissielid Dick Faas.

Met het oog op bereikbaarheid voor al onze inwoners, is het voorstel eigenlijk gewoon een noodzaak, maar ook voor bezoekers van onze mooie stad biedt de verbetering straks een warm welkom”, voegt hij er aan toe. Naast het verbeteren van de bereikbaarheid, werkt het voorstel ook aan de veiligheid van de brug. De nieuwe liften worden volgens het voorstel goed in het zicht geplaatst  waardoor de sociale controle op de liften wordt vergroot en het algehele veiligheidsgevoel op de Mandelabrug toeneemt.