Log in op Mijn VVD

Even voorstellen: Thera Hoekstra

MAG IK MIJ VOORSTELLEN:

Mijn naam is Thera Hoekstra, 42 jaar. Ik woon al jaren met veel plezier in De Leyens. Prettig wonen in een actieve stad, dat vind ik zo fijn aan wonen in Zoetermeer. Dat betekent dat er logische keuzes gemaakt worden: afval wordt gedeeltelijk door ons gescheiden, net zoals nu, en de rest wordt door de afvalverwerker gedaan. Daardoor houden we genoeg tijd over om leuke dingen te doen, zoals naar het theater, de Boerderij of het Nationaal Videogamemuseum gaan. Natuurlijk zijn er genoeg goede opleidingen in Zoetermeer, zodat iedereen zich kan blijven ontwikkelen. Dit is voor elke inwoner belangrijk en hier zet ik me graag voor in. Op ons kun je bouwen!

IK STA VOOR:

- Afvalbeleid dat past bij onze inwoners;

- Een verscheidenheid aan culturele voorzieningen voor alle leeftijden;

- Kwalitatief goede scholing voor iedereen om goede kansen te houden op de arbeidsmarkt.

LAAT DE ZOETERMEERSE KUNST- EN CULTUUR WEER STRALEN:

Laat Zoetermeerse kunst- en cultuur weer stralen! Zoetermeerse kunst en cultuur zorgt voor leefbaarheid en bruis in onze stad. De coronacrisis heeft het belang kunst- en cultuur in ons dagelijks leven aangetoond. Even kunnen ontsnappen aan al het gedoe door een film of serie te kijken, naar muziek te luisteren, een boek te lezen of van een voorstelling te genieten, al was het vanaf je eigen bank. Essentieel.
De crisis heeft er ook voor gezorgd dat vele professionals andere manieren hebben gezocht om geld te verdienen. Daarom zijn ze gestopt met hun werk, zoals technici, cameramensen, costumiers, mensen van de kap en grime en zovele anderen. Begrijpelijk en logisch, want er moet toch brood op de plank komen, maar ook een aderlating.
 
Nu moet de lokale politiek ervoor zorgen dat de talentvolle mensen in de kunst- en cultuurbranche weer aan de slag kunnen en hun passie kunnen uitoefenen. Voor hen, maar ook voor onszelf. Zodat we met z’n allen weer live kunnen genieten van hun talent. Het is belangrijk dat we, waar mogelijk, zoveel mogelijk regels versimpelen of weggooien. Een voorbeeld hiervan is het afschaffen van vergunningen, het vervangen door een meldingsplicht of het eenvoudig verlengen van eerder verleende vergunningen.
 
Hier wil ik me heel graag voor inzetten in de komende vier jaar. Deel je mijn mening? Stem dan op 14, 15 of 16 maart aanstaande op Thera Hoekstra, plek 6 van de Zoetermeerse VVD!