Log in op Mijn VVD

Afscheid Marc Rosier

De Cororona-pandemie maakte het lange tijd niet mogelijk afscheid te nemen van oud-raadslid,- fractievoorzitter en -wethouder Marc Rosier. Zondag 10 april was het dan eindelijk zover dat het Lokaal Netwerk Zoetermeer van de VVD Marc in het zonnetje kon zetten als dank voor zijn aandeel in de afgelopen 12 jaar in de Zoetermeerse politiek. Diverse leden van het Lokaal Netwerk hadden daarom gehoor gegeven aan de uitnodiging van het bestuur om onder genot van een hapje en een drankje in De Vrienden van de Burgemeester het afscheid van Marc Rosier bij te wonen. Voorzitter Dick Faas memoreerde in zijn toespraak de bijzondere momenten gedurende die periode dat Marc zijn stempel heeft gezet op de VVD-inbreng in de raad en het college.

Huidig VVD-wethouder Jan Iedema stond vooral stil bij de gezamenlijke herinneringen aan de diverse bijzondere momenten in de drie fracties waarmee Marc te maken heeft gehad, in het bijzonder de voorvallen gedurende de jaarlijkse fractieweekeinden. Als herinnering daaraan overhandigde hij Marc een fotoboekje met verzameld 'fotografisch bewijs' van die bijzondere momenten, samengesteld uit de foto-archieven van diverse collega-fractiegenoten uit de drie raadsperiodes. In zijn dankwoord refereerde Marc aan de resultaten die hij in de diverse rollen over de aflopen 12 jaar heeft mogen bereiken of waaraan hij zijn aandeel heeft mogen leveren. Een geslaagde afscheid, die na twee jaar Corona smaakt naar meer van dergelijke bijeenkomsten waarin weer 'ouderwets' met en onder elkaar over lokale politiek gesproken kan worden!

Marc Rosier heeft op 29 november afscheid genomen van de Zoetermeerse gemeenteraad nadat hij op 2 november 2021 had aangekondigd de Zoetermeerse politiek te zullen verlaten.