Log in op Mijn VVD

VVD: worden horecaondernemers Dorpsstraat in de kou gezet?

Na zware jaren is de horeca in Zoetermeer bezig met een opleving. Zo ook in de Dorpsstraat, waar vorige jaar een nieuwe koers is ingezet met een clustering van horeca in het hart van het gebied. Met de herfst en kortere dagen in aantocht, viel het de Zoetermeerse VVD op, dat in tegenstelling tot het Stadhuisplein, er geen terrasverwarming aanwezig is. Navraag leerde dat ondernemers denken dat het gebruik van terrasheater niet is toegestaan in de omgeving Dorpsstraat. ‘Sommige ondernemers aan dit plein hebben beperkte ruimte binnen en zouden een veel langere periode omzet kunnen draaien als het op de terrassen nog fijn vertoeven is’, aldus VVD-raadslid Vivianne van Yperen: ‘Daarom heb ik namens de fractie van de Zoetermeerse VVD vragen hierover aan het college gesteld. Ik wil graag weten of er een verschil is in terrasrechten bij deze horecapleinen'.

De Zoetermeerse VVD wil graag zien dat de Dorpsstraat zich ontwikkeld tot gebied met een eigen uitstraling. Er is alle reden om trots te zijn op de Dorpsstraat en er zijn kansen voor deze straat. Het middenstuk moet zich vooral richten op winkelen en horeca, het oostelijk deel wordt woongebied en het westelijk deel focust vooral op cultuur en horeca. De VVD wil samen met eigenaren en ondernemers investeren in deze straat. Dit versterkt de verbinding en vereenvoudigt de mogelijkheden tot krachtenbundeling.

De VVD vindt dat het een verrijking zou zijn om dit vernieuwde plein als tweede bruisende plek in het stadscentrum van Zoetermeer te benutten, ook wat later in de avonden. Vivianne van Yperen: ’Wat is er voor nodig om op korte termijn terrasverwarming op het Dorpsstraat mogelijk te maken?’.