Log in op Mijn VVD

Zoetermeerse VVD wil bouwen aan meer MBO opleidingen

Er zijn in Zoetermeer geen MBO technische opleidingen. Er is tegelijkertijd een groot tekort aan vakmensen met een MBO Techniek achtergrond. VVD-raadslid Berend Aptroot: ‘De stichting Haagbouw op zoek naar een locatie buiten de bestaande locaties in Rotterdam en Den Haag. Deze stichting helpt zowel jongeren als zij-instromers aan een MBO Bouw opleiding. Met de motie ‘Bouwen aan meer MBO-opleidingen’ heb ik het college in het begrotingsdebat gevraagd in contact te treden met Stichting Haagbouw en te onderzoeken of we deze opleider naar Zoetermeer kunnen halen en hierover te rapporteren voor het voorjaarsdebat van 2023’.

De Beroepentuin zoekt een locatie om werkzoekenden in de techniek aan het werk te Helpen. De Stichting Haagbouw is zeer succesvol in het opleiden van jongeren en zij-instromers. Een gediplomeerde bouwvakkracht heeft immers een grote kans heeft op een baan met een goed Salaris. ‘Bovendien past een opleider die zowel jongeren als zij-instromers begeleid goed binnen ‘Zoetermeer 2040’ en binnen de wens van ‘een leven lang leren’, aldus Berend Aptroot: ‘De gemeente Zoetermeer heeft een hoog aantal werkzoekenden. Voorts zoekt vanuit de Sterk Techniekagenda het Oranje-Nassau College met Techlab 079 een plek zoekt ter promotie van techniek'. 

De motie kreeg steun van alle raadsfracties en werd dus met unanieme stemmen aangenomen door de Zoetermeerse gemeenteraad.