Log in op Mijn VVD

VVD wil sporten écht stimuleren

De gemeente hanteert al jaren een ‘sportstimuleringsbeleid’ om meer Zoetermeerders aan het sporten te krijgen. Bij het opnieuw vaststellen van dit beleid stelt VVD woordvoerder sport Sman de vraag; ‘voor welk probleem is dit een oplossing?’. Het is volgens Sman niet duidelijk of het uitdelen van sport- en zwemcheques, sporten naar de wijken halen en een gloednieuwe website met een overzicht van het sportaanbod stimuleren tot blijvende sportdeelname.

Het is voor de VVD Zoetermeer heel duidelijk; ‘of je sport en aan welke sport je doet, dat bepaal je zelf’. Om te bepalen ‘of en wat’ je onderneemt vinden de liberalen het belangrijk dat mensen voldoende kennis en inzicht hebben in de sportmogelijkheden in de stad. Als je wilt sporten moet die mogelijkheid er zijn. 

Heel veel mensen in Zoetermeer sporten al. Waarom niet alle inwoners die mogelijkheid (kunnen) benutten weten we nu niet. Daarom wil de VVD liever eerst bepalen of de ‘reden van niet sporten’ en de wijze van stimuleren wel op elkaar aansluiten. Het stimuleren van sporten ondersteunt de VVD zeer zeker. ‘Sporten is gezond en gezellig en daarom is geld uitgeven aan maatregelen die vermoedelijk geen effect hebben zonde. Sportgeld moet goed besteed worden, zodat zoveel mogelijk mensen van het sportaanbod in de stad kunnen genieten’, aldus Sman.