Log in op Mijn VVD

Succes Zoetermeerse VVD: 14,5% huurverhoging voor Zoetermeerse verenigingen gehalveerd

Begin december 2022 viel bij veel huurders van Zoetermeers vastgoed een brief op de mat met een huurverhoging van 14,5%. De gemeente deed wat het altijd doet: het consumentenprijsindexcijfer volgen van september. Dit jaar valt die, mede door de hele hoge energieprijzen extreem hoog uit. Op 16 december 2022 stelde VVD-raadslid Berend Aptroot namens de Zoetermeerse VVD vragen aan het college over deze forse huurverhoging en verzocht het hen de verhoging te heroverwegen. En niet zonder succes. Het college geeft gehoor aan het verzoek van de Zoetermeerse VVD door de voorgenomen huurverhoging van 14.5% te halveren. Berend Aptroot: 'Ik ben heel blij dat het college het voorstel van ons volgt en de huurders tegemoet komt. Dit is goed nieuws voor onze sportclubs en verenigingen, maar zeker ook voor onze inwoners!'.

Onder de huurders zitten veel culturele instellingen, maar ook de meeste sportverenigingen en huurders die een zorgtaak op zich nemen. Dus veel huurders die een belangrijke rol spelen voor het welzijn van onze inwoners. 'Het is echt goed dat het college zo snel in actie is gekomen en voor dit jaar duidelijkheid geeft', aldus Berend Aptroot: 'Met de korting tot wel 55% ben ik heel tevreden. Het gaat hier echt om heel veel geld. Ik heb al een aantal huurders gesproken en het overgrote deel is heel tevreden met het resultaat'.

Het college van Zoetermeer geeft een korting voor 2023. Dat betekent dat de verhoging voor 2024 er alsnog bij komt. Berend Aptroot: 'Het is nu aan de gemeenteraad om bij de begroting naar 2024 en verder te kijken. Het college kan wel een korting geven, maar niet zomaar de spelregels van een lopende begroting aanpassen'. Het voorstel voor de verlaging van de huurverhoging moet nog wel goedgekeurd worden door de gemeenteraad. Dit gebeurt naar verwachting in de raadsvergadering van 20 februari 2023.