Log in op Mijn VVD

Rondleidingen bij logistieke bedrijven langs de A12

Wat gebeurt er eigenlijk in die grote logistieke gebouwen naast de A12? U bent van harte welkom op zaterdag 4 maart en zaterdag 11 maart in Bleiswijk. De A12 van Utrecht via Gouda naar Den Haag is een belangrijke logistieke verbinding. Binnen één uur rijden wonen maar liefst 9 miljoen mensen die allemaal wel eens naar de supermarkt gaan of iets online of in een winkel kopen. Dat is ook de reden dat er zich diverse logistieke bedrijven hebben gevestigd op de bedrijvenparken langs de A12. Centraal gelegen en goed bereikbaar. Vanaf de A12 kunt u deze bedrijven goed zien. Bent u ook zo benieuwd hoe zo’n gebouw er van binnen uit ziet en hoe het logistieke proces werkt? Wat de economische betekenis is van logistiek langs de A12 voor onze regio? Wie werken er achter de schermen en zorgen voor de bevoorrading van winkels of het bezorgen van uw online aankoop? Wat doen die bedrijven nu echt aan verduurzaming? Op zaterdag 4 en 11 maart kunt u het allemaal zelf komen bekijken. Op deze dagen organiseren de verzamelde logistieke bedrijven, samen met Gezina Atzema (VVD kandidaat voor Provinciale Staten uit onze regio) en de lokale netwerken van de VVD, waaronder die van de Zoetermeerse VVD, rondleidingen voor alle geïnteresseerden uit de omliggende gemeenten.

De gemeenten Lansingerland, Waddinxveen, Zoetermeer, Bodegraven-Reeuwijk en Zuidplas, provincie Zuid-Holland en VNO-NCW West werken samen met diverse partners en belanghebbenden samen om de A12-corridor te ontwikkelen tot een sterke logistieke hotspot. Er wordt samengewerkt op het gebied van marketing, afstemming van ontwikkelingen, bereikbaarheid, scholing en arbeidsmarkt en verduurzaming van de bedrijventerreinen. Hiermee wordt het vestigingsklimaat bevorderd voor nieuwe en bestaande logistieke bedrijvigheid op de korte en voor lange termijn. De economische kansen voor een logistieke hotspot van nationaal en internationaal niveau zijn groot. De A12-corridor heeft binnen een uur een bereik van 9 miljoen consumenten. Investeren in duurzame en innovatieve logistieke bedrijven, een railterminal en een betere aansluiting van de bedrijfsterreinen op weg, water en spoor zal een belangrijke impuls geven aan de economie van Zuid-Holland.

Het programma ziet er als volgt uit:

Op zaterdag 4 maart bij

  • Bleizo – DHL a/d Zernikestraat 26 te Zoetermeer.

Rondleidingen om 09:30 uur en 10.00 uur.

  • Logistiek Park A12 - LC Packaging a/d Otto Matseweg 9 in Waddinxveen.

Rondleidingen om 10:30 uur en 11:00 uur.

  • Bedrijvenpark Broekvelden – Vergeer Holland a/d Portugalweg 20 in Bodegraven.

Rondleiding start om 11:30 uur (inloop vanaf 11 uur).

Op zaterdag 11 maart bij

  • Klappolder – Houwelingen Group a/d Klappolder 109 in Bleiswijk.

Rondleidingen om 10.00 uur en 10.30 uur.

U bent van harte welkom op zaterdag 4 maart in Zoetermeer, Waddinxveen en Bodegraven en op zaterdag 11 maart in Bleiswijk!