Log in op Mijn VVD

VVD: Gerenoveerd winkelcentrum Rokkeveen voorbeeld voor De Leyens

Afgelopen weekend werd het winkelcentrum Rokkeveen feestelijk heropend na een grondige vernieuwing. Wat de VVD betreft is het nu de beurt aan winkelcentrum De Leyens dat hard aan vernieuwing toe is. “Laat het winkelcentrum Rokkeveen een inspiratie zijn voor De Leyens.” zegt VVD-fractievoorzitter Jan Iedema

De liberalen hebben al eerder aandacht voor De Leyens gevraagd en het college van B&W heeft in het verleden toezeggingen gedaan om samen met de winkeliers, ondernemers en inwoners te overleggen over de mogelijkheden om het winkelcentrum echt een upgrade te geven.

Het plan van een upgrade is een logische stap in de renovatieronde van diverse winkelcentra. In eerdere bijeenkomsten gaven de ondernemers concrete punten aan die zij graag aangepakt zouden willen zien. Met name de verkeerssituatie, openbare ruimte en overlast werden genoemd.

Omdat het de laatste tijd wat stil is rond De Leyens stelt de VVD vragen over hoe het proces tot nu toe verloopt en of betrokken partijen zijn bereikt. De VVD vind het belangrijk dat ondernemers en winkeliers binnen Zoetermeer gemakkelijk en veilig kunnen ondernemen. De eerste stap in dit proces ligt in de communicatie tussen betrokken partijen en de gemeente. Zo vraagt fractievoorzitter Jan Iedema zich af hoe er met overlast rond het winkelcentrum word omgegaan. “Daarnaast ben ik benieuwd naar het plan van de gemeente om de verkeerssituatie en de kwaliteit van de openbare ruimte rond het winkelcentrum te verbeteren”.

 De VVD kijkt uit naar de reactie van het college