Log in op Mijn VVD

VVD maakt zich sterk voor omheining center court ZKV Meervogels

In de raadsvergadering van 15 mei 2023 stelde VVD-raadslid Berend Aptroot mondelinge vragen aan het college over de vervanging van het oude kunstgras van ZKV de Meervogels. De Meervogels, die korfballen op het hoogste niveau van Nederland, heeft al langer de wens om een center court (omheind hoofdveld) te hebben. Deze zomer worden de zeer verouderende kunstgrasvelden terecht vervangen. Bij deze vervanging wordt het omheinde hoofdveld helaas niet gerealiseerd. De tender hiervoor staat inmiddels uit. ‘De Meervogels zijn actief op het hoogste niveau korfbal in Nederland. De Zoetermeerse VVD heeft van deze vereniging begrepen dat zij graag het hoofdveld van hun club willen omheinen met een hek’, aldus Berend Aptroot: ‘Zij kunnen dan meer publiek langs het veld kwijt en ook meer sponsorborden plaatsen. Momenteel is dit veld niet omheind met een hek en lopen de velden van deze vereniging in elkaar over'. Is het college bereid de omheining van het hoofdveld toe te staan wanneer dit mogelijk is binnen de voorwaarden van de huidige tender of met kleine aanpassingen, was dan ook zijn vraag aan het college.

De fractie van de Zoetermeerse VVD heeft begrepen dat er meerdere malen overleg is geweest tussen de vereniging en de gemeente over het plaatsen van dit hek. Er lijken verschillende argumenten gewisseld te worden waarom dit niet zou kunnen. De VVD vindt dat de gemeente verenigingen die zelf willen investeren in de sportinfrastructuur maximaal zou moeten willen ondersteunen en faciliteren.

Ondanks dat de tender al loopt heeft wethouder Weerwag naar aanleiding van de vragen van de VVD-fractie de toezegging gedaan er alsnog naar te gaan kijken. Berend A[ptroot: ‘Laten we hopen dat mede door deze inspanning de Meervogels het hoofdveld krijgt waar ze als hoofdklasser recht op hebben’.