Log in op Mijn VVD

VVD: Tevreden met toezeggingen web shops

VVD Zoetermeer is blij te horen dat het college een positief advies heeft gegeven en de regelgeving gaat aanpassen. Zo word het makkelijker om zich te vestigen in een woning waar eerst het bestemmingsplan roet in het eten gooide. Ook word er onderzocht om een regelvrije zone in te stellen.

E-commerce is een van de sectoren die sinds de crisis aanzienlijk is gegroeid en om deze trend verder door te zetten verdiend zij een steuntje in de rug” zegt Hermen van Dalen, Raadslid van VVD Zoetermeer. Nu is het nog zo dat het bestemmingsplan de komst van een web shop op sommige locaties kan tegenzitten, in de toekomst is het opzetten van een web shop dan wel mogelijk in zowel woningen als bedrijfspanden.

Web shops of e-commerce bedrijven zijn anno 2015 niet meer weg te denken in de huidige economie.  In Nederland alleen gaat er al ruim 10 miljard euro over de virtuele toonbanken. In statistieken van het CBS in samenwerking met het economische bureau van de ING blijkt dat er nu al meer dan 3500 webwinkels in Zuid Holland zijn gevestigd, dit is een doorzettende trend en zal in de komende jaren blijven toenemen.

De VVD, LHN, ChristenUnie en Zó Zoetermeer hebben daarom begin dit jaar aan het college gevraagd  om het webwinkels gemakkelijker te maken om zich in Zoetermeer te vestigen. “Een vermindering van regelgeving omtrent web shops geeft een positieve impuls aan nieuwe ondernemers die graag een eigen bedrijf willen starten” aldus Hermen van Dalen.  “Vooral voor starters die graag iets willen opzetten moeten we Zoetermeer aantrekkelijk maken”.