Log in op Mijn VVD

Sman verlaat de gemeenteraad en gaat op reis

Rianne Sman verlaat 14 december de gemeenteraad van Zoetermeer. Het VVD-raadslid verruilt de plek in de raad voor een rugzak vol avontuur. Het was geen gemakkelijk besluit, maar uiteindelijk was de kans om nu op wereldreis te gaan zo groot dat Rianne deze niet laat lopen. Frank Maste zal voor de liberalen de vrijgekomen plek in de gemeenteraad innemen.

Samen dromen, durven en het vooral doen’, met die slagzin stelde Rianne Sman zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van de VVD in Zoetermeer. Ideeën omzetten in plannen, om vervolgens samen te werken aan concrete acties voor onze stad.

Open minded en met een overdosis aan energie en enthousiasme heb ik hier met veel plezier aan bijgedragen. Samen met mijn collega’s in debat, op bezoek bij Zoetermeerse organisaties en in contact met bewoners, daar voelde ik me geweldig op mijn plek” reageert de Zoetermeerse. 

Maar energie en enthousiasme laten zich soms lastig sturen. Omdat ik veel wil ondernemen, zien en ervaren plaats ik mijzelf af en toe voor grote keuzes. Zo heb ik na de nodige dromen en een beetje meer ‘durf’ besloten iets nieuws te gaan doen. Ik wil graag meer van de wereld ontdekken. Daarom zal ik met ingang van 2016 mijn werkzaamheden als raadslid voor de VVD in Zoetermeer neerleggen”.

Inmiddels zijn de tickets geboekt en de meubels ondergebracht. “Desondanks valt het afscheid van de gemeenteraad wel zwaar. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de zeer prettige samenwerking de afgelopen tweeënhalf jaar.” 

De vrijgekomen plaats in de gemeenteraad zal worden ingenomen door VVD’er Frank Maste. “Ik heb enorm veel zin om vanaf januari als raadslid een bijdrage te leveren aan een nog mooier Zoetermeer. Het is een eer om weer als raadslid aan de slag te gaan.” aldus Maste die bij de politie werkzaam is.

VVD-fractievoorzitter Jan Iedema zegt over de wisselingen: "De VVD-fractie zal Rianne missen maar we begrijpen dat ze deze kans om een droom na te streven niet voorbij heeft laten gaan. Gelukkig hebben we met Frank Maste een uitstekende vervanger in huis. We wensen beide enorm veel plezier en succes."