Log in op Mijn VVD

VVD: snel einde aan parkeerproblemen Spazio

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld over de parkeerproblematiek bij de garage aan de Nederlandlaan. Bewoners van de torens bij het Spazio moeten op drukke winkeldagen vaak onnodig lang wachten op een parkeerplaats. De liberalen hopen dat het College snel zorgt voor een oplossing.

VVD-commissielid Duco Mülder is niet blij met de huidige situatie: “Tijdens een samenspraakavond vertelden diverse inwoners ons over de onwenselijke toestand: bewoners die fors betalen voor een parkeerplek moeten gebruik maken van dezelfde in- en uitgang als bezoekers van het Stadshart. Op drukke winkeldagen moeten zij daarom vaak een lange wachtrij in. Voor abonneehouders is toch al een plek gereserveerd, dus wachten zou voor bewoners niet nodig moeten zijn.” 

De garage beschikt over een voldoende aantal parkeerplaatsen voor abonneehouders. Voor (winkelende) bezoekers is dit niet altijd geval en daarom ontstaan er op drukke winkeldagen wachtrijen voor de ingang. Omdat er maar één ingang is zijn die wachtrijen die dus ook voor bewoners onvermijdelijk. Ook het gebruik van verkeersregelaars op de meest drukke dagen bood geen soelaas. “Met een beetje pech worden de regelaars nog van de sokken gereden ook”, aldus Mülder

Een goed bereikbare stad en voldoende parkeergelegenheid zijn  topprioriteiten voor de VVD. Zo stellen de liberalen in hun verkiezingsprogramma dat de gemeente actief goede oplossingen voor parkeerproblemen moet aandragen.

Mülder: “Wij hebben het college gevraagd of samen met de eigenaar een oplossing kan worden gezocht. Zo kan men denken aan een aparte rijbaan of ingang voor abonneehouders. De antwoorden moeten we nog afwachten, maar we hopen dat er snel iets kan gebeuren tegen deze onnodige overlast.