Log in op Mijn VVD

VVD onderzoek jongerenwoningen in Stadshart

Afgelopen week maakte de VVD bekend een eigen onderzoek te zijn gestart naar wat Zoetermeerse jongeren verwachten van een startwoning.

Voor dit onderzoek is een enquête breed verspreid en inmiddels al vaak ingevuld. Om nog meer jongeren te bereiken gaat een team VVD-ers op zaterdag 2 april in het Stadshart mondeling enquêtes afnemen.

De gemeente is in gesprek is met betrokkenen over de mogelijke komst van extra jongerenwoningen in Rokkeveen (Saturnusgeel en Plataanhout) en het Stadscentrum (Cadenza en Centrum-West). Tot nu toe zijn jongeren zelf nauwelijks bij gesprekken betrokken. Volgens de lokale VVD hebben extra jongerenwoningen alleen een positief effect op Zoetermeer als ze op de plekken komen waar jongeren ook graag zouden willen wonen. Met meer duidelijkheid over de wensen van starters hopen de liberalen te voorkomen dat jongerenwoningen op de verkeerde plek worden gebouwd.

Iedereen die vragen, opmerkingen of adviezen heeft over jongerenwoningen (of een ander thema) is van harte uitgenodigd om aanstaande zaterdag met de VVD-ers in het Stadshart in gesprek te gaan. Van 12:00-16:00 zijn VVD raads- en commissieleden herkenbaar in het Stadshart aanwezig.