Log in op Mijn VVD

VVD: Samen optrekken naar een mooie toekomst voor de binnenstad!

“Dit is een goede eerste stap om de, voor Zoetermeerders,  bekende Dorpsstraat verder door te kunnen ontwikkelen De brede steun voor het raadsvoorstel is mede te verklaren door het samen optrekken van de verschillende betrokkenen bij de Dorpsstraat, Aldus Hermen van Dalen, raadslid en woordvoerder namens de VVD.

In de aanloop naar dit raadsvoorstel heeft de VVD al een keer met de ondernemers van de Dorpsstraat om tafel gezeten, toen gaven ondernemers aan dat de communicatie met de gemeente ambtenaren erg soepel verloopt en dat de gemeente liet zien dat zij zich ook voor een goede toekomstvisie inspannen. Het resultaat laat dan ook zien dat door samenwerking vanuit de winkeliers in de Dorpsstraat, de gemeenteraad en de gemeente zelf mooie resultaten kunnen worden bereikt: in dit geval een heldere toekomstvisie voor de Dorpsstraat.

Met dit succes kijken de liberalen ook verder naar andere mogelijkheden. Ook de bouw van Cadenza, renovatie van het stadhuis en het Stadhuisplein dragen in de nabije toekomst bij aan een bruisende binnenstad. Toch mist er volgens de liberalen nog een schakel en dat is de connectie tussen het Stadshart en de Dorpsstraat.

Van Dalen: “Wat wij graag zouden zien is dat de Dobbeplas en het omliggende park, die nu nog  een barrière vormen, in de toekomst zullen worden gebruikt om de aansluiting compleet te maken. De gemeente moet initiatieven vanuit de maatschappij faciliteren. Zo is dankzij een motie van de VVD een podium gebouwd voor het succesvolle ‘Zondag in ’t Park’ van Terra Arts”.

Omdat volgens de VVD de beste initiatieven vanuit de maatschappij zelf komen, zijn wij benieuwd wat uw ideeën zijn als inwoner van Zoetermeer. Wat mist u rond de Dobbeplas, hoe ziet u de connectie naar de Dorpsstraat?

De VVD nodigt alle geïnteresseerden uit om mee te denken aan de toekomst van de binnenstad en contact op te nemen.