Log in op Mijn VVD

VVD vraagt jongeren naar woonwensen

Afgelopen zaterdag heeft de VVD enquêtes afgenomen in het Stadshart van Zoetermeer. Via deze actie doet de VVD onderzoek naar de woonwensen van jongeren. De resultaten gaat de VVD gebruiken bij het kiezen van een locatie voor jongerenwoningen.

"We zien dat jongeren minder makkelijk de weg naar samenspraak-bijeenkomsten vinden. Toch zijn veel jongeren blij dat naar hun woonwensen wordt gevraagd. De enquête werd daarom vaak ingevuld. Ook kregen we veel mondelinge feedback van jongeren. De resultaten van het onderzoek én de feedback gaan we meenemen in de besluitvorming." aldus Dick Faas, commissielid van de VVD Zoetermeer.

De VVD is een eigen onderzoek gestart omdat binnenkort mogelijk besloten gaat worden over de locatie van extra jongerenwoningen. "Extra jongerenwoningen hebben alleen een positief effect op de stad als ze op de goede plek gebouwd worden. Met meer duidelijkheid over de wensen van jongeren hopen we te voorkomen dat jongerenwoningen op plekken worden gebouwd die daar niet geschikt voor zijn.", vult initiatiefnemer en commissielid Duco Mülder aan.

Tot  vrijdag 8 april kunnen jongeren de enquête invullen. De enquête is te vinden via de website van de VVD Zoetermeer. De resultaten zullen op die website gepubliceerd worden.