Log in op Mijn VVD

VVD vraagt extra aandacht voor fietsendiefstal

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld over de zorgen omtrent fietsendiefstallen in Zoetermeer.

Afgelopen tijd ontving de VVD van verschillende kanten berichten over gestolen fietsen, in het bijzonder over incidenten bij station Zoetermeer Oost. Het bestrijden van diefstal is voor de VVD een topprioriteit.

"Elke fiets die gestolen wordt is er een te veel. Fietsendiefstallen kunnen worden voorkomen met preventieve acties. Daarom zien we graag dat het college voorlichtings- en graveeracties organiseert. Maar naast preventieve maatregelen, moet er ook aandacht zijn voor de jacht op fietsendieven. Met lokfietsen of cameratoezicht kunnen we de pakkans vergroten." Aldus Jan Iedema, fractievoorzitter en tevens woordvoerder veiligheid van de VVD Zoetermeer.

Ook in het verkiezingsprogramma bepleit de VVD een keiharde aanpak voor diefstallen en andere criminele activiteiten. Daarnaast zeggen de liberalen cameratoezicht in te willen zetten als dit nodig en mogelijk is. Samen met burgemeester Aptroot wil de VVD uitvoering geven aan het zero tolerance beleid in Zoetermeer.   

Iedema: "We moeten de oorzaak bestrijden; fietsendieven moeten zoveel mogelijk worden gepakt. Daarom hebben we het college gevraagd of zij van plan is cameratoezicht in te zetten bij bijvoorbeeld Station Zoetermeer Oost. Ook moeten we gebruik maken van nieuwe technologieën en initiatieven, zoals 'camera's in beeld'. Het mag niet zo zijn dat Zoetermeerders zich zorgen moeten maken of hun fiets nog bij het station staat na een dag hard werken."