Log in op Mijn VVD

Waar het belang van de inwoners voorop staat

De gemeente is er om problemen te voorkomen of om ze op te lossen. Het belang van de inwoners staat altijd voorop. Met eenvoudige formulieren, helder taalgebruik en overzichtelijke regels helpen we alle inwoners en ondernemers vooruit in het leven en voorkomen we wachtrijen, problemen en frustraties. Daarom moeten brieven en formulieren van de gemeente voor iedereen begrijpelijk zijn.

De VVD vindt een transparante overheid belangrijk. De gemeente informeert inwoners over gegevens die belangrijk zijn om een oordeel te kunnen vormen over het lokaal bestuur, zoals de besteding van subsidies. De gemeente werkt samen met andere overheden om digitale criminaliteit zoals identiteitsfraude tegen te gaan en te bestraffen.

We vinden het normaal dat de gemeente de telefoon opneemt wanneer je belt met een vraag en dat ze er alles aan doen om je zo goed en zo snel mogelijk te helpen. De digitale dienstverlening van de gemeente is van goede kwaliteit. Inwoners kunnen hun zaken zoveel mogelijk vanuit huis regelen, wanneer het hen uitkomt. We starten met het thuisbezorgen van producten zoals paspoorten. 

Privacy en bescherming persoonsgegevens

De gemeente zorgt ervoor dat de ICT volledig up-to-date is, zodat privacygevoelige informatie van inwoners beschermd is tegen digitale hacks en cyberaanvallen. Daarnaast houdt de wereld niet op bij de gemeentegrens. De gemeente werkt slim samen met collega’s in de omgeving als dit leidt tot betere oplossingen voor bereikbaarheid, regionale werkgelegenheid of woningbouw.