Zeer geslaagde Langste Dag Barbecue 2022

De leden van de Zoetermeerse VVD hebben er drie jaar op moeten wachten, maar op vrijdag 17 juni 2022 was het dan eindelijk weer zover: de traditionele Langste Dag Barbecue! Gastheer Ron van den Berg had zijn woning en achtertuin opengesteld om onder genot van een hapje en een drankje weer eens op gezellige wijze bij elkaar te komen. Het weer werkte uitstekend mee want de omstandigheden waren werkelijk ideaal. Tot ver in de kleinste uurtjes bleef de temperatuur meewerken aan een geslaagde avond. En uiteraard de grote variatie aan lekker vlees, vegetarische en veganistische hapjes van de bekende lokale slager Reas die op vakkundige wijze werden klaargemaakt. Kortom, een zeer geslaagde avond die smaakt naar meer. Bijvoorbeeld op de twee zomerborrels die op 21 juli en 19 augustus gepland staan. Lokaal netwerk voorzitter Dick Faas memoreerde in zijn welkomswoord aan het feit dat het feit dat Corona de afgelopen twee jaar de barbecue in de weg had gestaan. Deze en alle andere geplande verenigingsactiviteiten hadden geen doorgang kunnen vinden. En samenkomsten als de jaarlijkse barbecue zijn toch essentieel om een bruisend verenigingsleven met elkaar te vieren.

Ook VVD fractievoorzitter Lisette Meijer memoreerde in haar ‘BBQ praatje’ hieraan: ‘Na 2 jaar weer barbeqcue. We hebben met ons allen een intense periode achter de rug’. Vervolgens gaf zijn een actueel inkijkje in de afgelopen maanden: ‘Er is intensief campagne gevoerd. Toch was de uitslag van de verkiezingen een teleurstelling, eigenlijke een dubbele domper’, aldus Lisette Meijer: ‘We gingen met één zetel verlies naar bed om wakker te worden met twee zetels verlies. Op dertien stemmen na ging een zesde (rest)zetel verloren. Maar dit verlies heeft ons gemotiveerd om in de formatie onze schouders en stevig onder te zetten’.

Zoals eerder al is gecommuniceerd zijn VVD-lijsttrekker Jan Iedema en Lisette Meijer voortvarend aan de slag gegaan. Snel is VVD’er Sander Dekker bereid gevonden om als verkenner het politieke speelveld en kansrijke coalitiesamenstellingen in kaart te brengen. En na twee intensieve weken was daar een coalitie van zes partijen die samen met elkaar willen gaan doen wat nodig is. ‘Er zijn flink wat nieuwe partijen voor het eerst in een coalitie. En dat hebben we gemerkt’, aldus Lisette Meijer: ‘De onderhandelingsperiode was, indien mogelijk, nog intensiever. Zestien uur per week zaten we onder leiding van formateur VVD’er Bas Eenhoorn bij elkaar. Aangevuld met voorbereiding, interne overleggen. Maar het was het waard. De nieuwe partijen voelen en zijn serieus genomen. Het was ook een enorme stap in de teambuilding’.

‘En dan het resultaat. Wat ben ik daar enorm trots op. Van de ruim € 40 miljoen investering staat er slechts € 80.000 niet in ons verkiezingsprogramma. Dat is een onderzoek naar de landtunnel’, zo hield Lisette de aanwezige leden voor: ‘Behalve dat, gaan we enorm inzetten op veiligheid, groenonderhoud, evenementen en de koppeling arbeidsmarkt en economie in plaats van arbeidsmarkt aan sociale zaken. We gaan ook anders kijken naar kunst- en cultuursector. We gaan nu echt meer in de wijken werken en de wijken Meerzicht, Buytenwegh en Seghwaert een stevige impuls geven. En dat alles zonder stijging van de OZB!. Een mooi resultaat om op te proosten!’.

Total
0
Shares
Related Posts