Tweede Kamerlid Ingrid Michon te gast bij de Zoetermeerse VVD

Tweede Kamerlid Ingrid Michon-Derkzen komt woensdagavond 15 februari naar Zoetermeer om het met ons te hebben over het landelijke maar ook lokale veiligheidsbeleid. Ingrid bezocht begin september 2022 onze lokale fractie maar deze keer gaat zij graag in gesprek met alle leden van de Zoetermeerse VVD. De gesprekken die tijdens haar bezoek aan de fractie werden gehouden gingen over verschillende veiligheidsonderwerpen, zoals de aanpak ondermijnende criminaliteit, achterblijvende politiesterkte in Zoetermeer, effectieve aanpak jeugdcriminaliteit en -bendes, landelijke en lokale aanpak van illegaal vuurwerk. Kortom, onderwerpen die zowel op lokaal als landelijk niveau een gedegen aanpak verdienen. Daarom is het belangrijk dat er lokale partijen zijn zoals de Zoetermeerse VVD die goed toegang hebben tot de landelijke politiek in Den Haag. De College Tour vindt plaats bij Class by Jofel, Dorpsstraat 114, 2712 AN Zoetermeer. De inloop is vanaf 19.30 uur en de College Tour zelf wordt gehouden van 20.00 uur tot 22.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretaris@vvdzoetermeer.nl

Ingrid Michon-Derkzen is voor de VVD sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Zij groeide op in Arnhem en studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. Ze heeft diverse functies bekleed bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waaronder als plaatsvervangend programmamanager van Doorontwikkeling Politieorganisatie en plaatsvervangend hoofd van het bureau van de Directeur-Generaal Veiligheid. In 2015 was ze hoofd van het team drones bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ingrid was ook actief binnen de Haagse VVD en was vanaf 2014 lid van de gemeenteraad in Den Haag. Ze is bestuurslid van Festival Classique en De Ooievaart. In de Tweede Kamer heeft Michon-Derkzen de portefeuille politie, OM, brandweer, grensbewaking, terrorismebestrijding, NCTV, rampenbestrijding en crisisbeheersing, nationale veiligheid, drugsbeleid en zeden. Ze is lid van verschillende commissies waaronder voorzitter van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ingrid is getrouwd en heeft drie kinderen.

Total
0
Shares
Related Posts