Edith Schippers VVD-lijsttrekker Eerste Kamer

Er zijn verschillende redenen waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen om bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten op de VVD te stemmen. Eén ervan is omdat de leden van de Eerste Kamer gekozen worden door de leden van de provinciale staten. Een sterke VVD in de provincie betekent een sterke VVD in de senaat. Op 21 oktober 2022 werd bekendgemaakt dat Edith Schippers de lijsttrekker wordt van de VVD voor de Eerste Kamer verkiezingen in 2023. Edith Schippers (1964) was van 2010 tot en met 2017 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte I en II. Tijdens haar ministerschap was zij verantwoordelijk voor grote dossiers zoals de hervorming van de langdurige zorg en de invoering van het eigen risico in de zorgverzekering. Ook zette zij zich in voor het verminderen van bureaucratie in de zorg en het bevorderen van preventie. Na haar vertrek uit de politiek heeft Schippers verschillende nevenfuncties vervuld, waaronder commissaris bij DSM en adviseur van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar VGZ. Ook is zij voorzitter van de Nederlandse Sportraad en van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde.

Als lijsttrekker van de VVD voor de Eerste Kamer verkiezingen zal Schippers zich vooral gaan richten op de relatie tussen de Eerste Kamer en de regering. De Eerste Kamer heeft immers de taak om wetgeving te toetsen en eventueel te wijzigen of tegen te houden. Schippers zal zich daarbij inzetten voor een constructieve samenwerking tussen de Eerste Kamer en de regering, zonder de onafhankelijkheid van de Eerste Kamer uit het oog te verliezen. Schippers wordt gezien als een ervaren en deskundige bestuurder met een brede kennis van zaken. Ook staat zij bekend om haar daadkracht en haar vermogen om complexe dossiers op te lossen. Haar benoeming tot lijsttrekker van de VVD voor de Eerste Kamer wordt dan ook gezien als een versterking van de positie van de partij in de Senaat.

Andere redenen waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen om bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten op de VVD te stemmen zijn dat de VVD een partij is die zich richt op economische groei en het creëren van banen. De VVD is van mening dat een sterke economie bijdraagt aan het welzijn van mensen en aan een goede toekomst voor Nederland. Voorts maakt de VVD te stemmen zich sterk  voor veiligheid en justitie. De VVD is voorstander van strenge straffen voor criminelen en wil dat de politie meer middelen krijgt om de veiligheid op straat te handhaven. Ook op het gebied van duurzaamheid heeft de VVD een duidelijke visie. De VVD is van mening dat duurzaamheid en economische groei hand in hand kunnen gaan, en zet in op technologische innovatie en het stimuleren van bedrijven om duurzamer te produceren. Ten slotte is de VVD een partij die zich richt op het verminderen van regeldruk en bureaucratie. De VVD wil dat de overheid kleiner en efficiënter wordt, en dat ondernemers en burgers minder last hebben van regels en voorschriften.

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de provinciale staten en waterschappen. Drie kandidaten van de Zoetermeerse VVD hebben zicht verkiesbaar gesteld. Dit zijn Johann van der Veere, Sabin Jahan en Alleanderé Hook. Stem op 15 maart op de VVD, stem op de VVD-kandidaten uit Zoetermeer!

Total
0
Shares
Related Posts