Zoetermeer start uitvoering VVD-motie voor campagne tegen straatintimidatie

De raad heeft tijdens het voorjaarsdebat op 27 juni 2022 de VVD-motie ‘Campagne straatintimidatie’ aangenomen. In deze motie, die mede was ingediend door Zó! Zoetermeer, FvD, D66 en CDA, wordt het college gevraagd, naar voorbeeld van de gemeente Den Haag, zo snel mogelijk eenzelfde campagne te starten in Zoetermeer. VVD-fractievoorzitter Lisette Sandifort: ‘Straatintimidatie is helaas ook in onze stad aan de orde van de dag. Veel inwoners hebben daar last van en het verlaagt het veiligheidsgevoel van onze inwoners. In Zoetermeer accepteren we van de VVD betreft geen straatintimidatie!’. De Zoetermeerse VVD is daarom verheugd te vernemen dat de gemeente Zoetermeer gestart is met een campagne tegen straatintimidatie: ‘Ben je oké?’.

Met ‘Ben je oké?’-posters op straat en in horecagelegenheden worden inwoners herinnerd en aangespoord in te grijpen op de momenten dat er ongewenst gedrag plaatsvindt. Ook zien en horen zij erover via berichten in de media en op sociale media van de gemeente Zoetermeer.

De landelijke ‘Ben je oké?’- campagne maakt ongewenst seksueel gedrag al langer bespreekbaar. De campagne roept omstanders op om iets te zeggen van ongewenst gedrag. De boodschap is daarbij: ‘Zie je ongewenst seksueel gedrag? Vraag dan aan degene die het overkomt: ‘Ben je oké?’. Want ongewenst seksueel gedrag komt nog te vaak voor.

In Nederland krijgt ruim de helft van de vrouwen en 1 op de 5 mannen te maken met seksuele handelingen tegen hun wil blijkt uit onderzoek van Rutgers, kenniscentrum seksualiteit. En dat gebeurt ook in het nachtleven en bij studentenverenigingen waar flirten een grote rol speelt en grenzen soms vervagen. ‘Ben je oke?’ roept omstanders op om met deze neutrale vraag een veiliger en leuker Zoetermeer te creëren voor iedereen.

Total
0
Shares
Related Posts