Zoetermeerders denken mee hoe met kleine moeite de stad veel mooier wordt

‘Picknicktafel of kwastje verf: Zoetermeerders denken mee hoe met kleine moeite de stad veel mooier wordt‘, zo kopte het Algemeen Dagblad op 26 september 2023: ‘Een picknicktafel in de zon waar buren bijpraten en ouders en grootouders bij hun spelende kinderen kunnen zitten. Dat was een van de inzendingen na de vraag van de gemeente waar met een kleine moeite de buurt kon opknappen. Jaarlijks is daar een halve ton voor beschikbaar’. En dat allemaal naar aanleiding van een voorstel van VVD-fractievoorzitter Lisette Sandifort tijdens het begrotingsdebat op 7 november 2022 om Zoetermeerders te vragen waar het in hun buurt beter kan.

Zoetermeer heeft een flinke bouwambitie. In de bouwplannen bestaat vanzelfsprekend ook veel aandacht voor de leefomgeving zien. De Zoetermeerse VVD vindt dat deze aandacht voor de leefomgeving ook zichtbaar moet zijn ten opzichte van de gehele stad. ‘Zoetermeer heeft namelijk nog veel plekken die een kleine opknapbeurt kunnen gebruiken’, aldus VVD-fractievoorzitter Lisette Sandifort: ‘Denk aan afgebladderde verf, kapotte bankjes, gekke parkeerplekken, lelijke hoekjes en dergelijke. Inwoners hebben vaak het beste zicht op waar die plekken is de stad of in de eigen wijk zijn’.

De Zoetermeerse VVD is ervan overtuigd dat het opknappen van verloederde, lelijke of onhandige stukjes Zoetermeer een positief effect zal hebben op het woongenot van inwoners, maar niet zelden ook op de veiligheid en de manier waarop mensen met de stad omgaan. Inwoners hebben een goed zicht op stukjes Zoetermeer die een upgrade kunnen gebruiken en ook vaak goede en concrete ideeën hebben over hoe die upgrade eruit zou moeten zien, zodat dat vaak helemaal geen grote investeringen zijn, maar wel voor een groot effect kunnen zorgen.

foto: Algemeen Dagblad /Nico Schouten

Total
0
Shares
Related Posts