Lisette Sandifort: ‘Samen Zoetermeer mooier en leefbaarder maken’!

Tijdens het begrotingsdebat op maandag 7 november 2022 werd de motie van de Zoetermeerse VVD ‘Upgraden van stukjes Zoetermeer’ met algemene stemmen door de gemeenteraad aangenomen. VVD-fractievoorzitter Lisette Sandifort lichtte de motie indertijd als volgt toe: ‘Zoetermeer heeft namelijk nog veel plekken die een kleine opknapbeurt kunnen gebruiken. Denk aan afgebladderde verf, kapotte bankjes, gekke parkeerplekken, lelijke hoekjes en dergelijke. Inwoners hebben vaak het beste zicht op waar die plekken is de stad of in de eigen wijk zijn’. Op de site van de gemeente Zoetermeer wordt gevolg gegeven aan de oproep van de VVD om aan de inwoners te vragen suggesties te doen om hun stad op te frissen. Via www.zoetermeer.nl/opknappen kunnen op een gemakkelijke wijze deze suggesties worden ingediend. Op een kaart van Zoetermeer is zichtbaar voor welke locaties al voorstellen zijn ingediend en wat de status daarvan is.

De Zoetermeerse VVD is ervan overtuigd dat het opknappen van verloederde, lelijke of onhandige stukjes Zoetermeer een positief effect zal hebben op het woongenot van inwoners, maar niet zelden ook op de veiligheid en de manier waarop mensen met de stad omgaan. Inwoners hebben een goed zicht op stukjes Zoetermeer die een upgrade kunnen gebruiken en ook vaak goede en concrete ideeën hebben over hoe die upgrade eruit zou moeten zien, zodat dat vaak helemaal geen grote investeringen zijn, maar wel voor een groot effect kunnen zorgen.

Lisette Sandifort: ‘De Zoetermeerse VVD heeft daarom het college gevraagd het voor bewoners mogelijk te maken digitaal concrete voorstellen te doen voor het upgraden van een stukje Zoetermeer. Super om te zien dat onze motie zo mooi uitpakt en zoveel goede ideeën oproept. Samen maken we Zoetermeer stukje voor stukje mooier en leefbaarder!”

Total
0
Shares
Related Posts