Zoetermeerse VVD bezoekt zorgboerderij Swaenensteyn

Op zaterdag 30 april brachten VVD-raadslid Rob Duiven en VVD-commissielid Ruud van den Beukel een werkbezoek aan Zorgboerderij Swaenesteyn. Zij kregen een enthousiaste en gedreven rondleiding en toelichting van Bert en Adriënne Hoogenboom over het ontstaan, de aanpak en de werkwijze van dit unieke familiebedrijf in Zoetermeer dat aan kinderen die dat nodig hebben een veilige en fijne plek biedt waarin zij zich thuis, welkom, veilig en gewaardeerd voelen. Zorgboerderij Swaenensteyn is een plek waar kinderen, jongeren en jongvolwassenen welkom zijn die extra begeleiding nodig hebben in hun ontwikkeling. In een groene en ruimtelijke omgeving worden tal van activiteiten geboden, gericht op ontwikkeling en ontspanning. Daarnaast biedt de zorgboerderij educatie en trainingen aan. De aan de rand van de Meerpolder gelegen zorgboerderij is aangesloten bij de vereniging van zorgboeren, is gecertificeerd en werkt volgens het kwaliteitssysteem van de Federatie Landbouw en Zorg.

De zorgboerderij is gestart in maart 2011, waarbij in maart 2011 gestart werd met een combinatie van zorgcliënten en het aanbieden van kinderfeestjes. Al gauw bleek dat door de vele aanmeldingen van zorgkinderen deze combinatie niet meer haalbaar was. De focus kwam vanaf dat moment volledig op het bieden van zorg. In de afgelopen jaren heeft de zorgboerderij zich ontwikkeld tot een professionele zorginstelling waar zorg geboden wordt aan kinderen en jongeren met diverse soorten problematiek. In juni 2017 is een tweede locatie aangekocht in Hazerswoude-Dorp.

Zorgboerderij Swaenensteyn is een plek waar kinderen, jongeren en jongvolwassenen welkom zijn die extra begeleiding nodig hebben in hun ontwikkeling. In een groene en ruimtelijke omgeving worden tal van activiteiten geboden, gericht op ontwikkeling en ontspanning. De kracht van de zorgboerderij zit in de kleinschalige,  flexibele en individueel afgestemde zorg. Er wordt gewerkt aan het aanleren en vergroten van educatieve en sociale vaardigheden waardoor de zelfredzaamheid en zelfstandigheid wordt gestimuleerd. Dit is van groot belang om de best mogelijke kansen te bieden om uiteindelijk te kunnen participeren in de maatschappij.

Total
0
Shares
Related Posts