Even voorstellen: Sabin Jahan, VVD kandidaat Algemeen Bestuur Hoogheemraadschap van Rijnland

Op woensdag 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. Als u stemt, heeft u invloed op wat er de komende jaren gebeurt in de provincie Zuid-Holland, in één van de waterschappen waaronder Zoetermeer valt (Delfland, Rijnland en Schieland) en -indirect- op de verkiezing van de Eerste Kamer. Het VVD verkiezingsprogramma voor de periode 2023-2027 heet ‘Jouw waterschap Rijnland’ en kunt u hier vinden. De VVD heeft de afgelopen vier jaar meebestuurd in Rijnland en met de VVD in het Dagelijks Bestuur zijn vele thema’s voortvarend aangepakt. Het onderhoud van dijken, keringen en gemalen is structureel aangepakt en in de keten van de waterzuivering zijn grote stappen gezet op onderhoud en vernieuwing. Er zijn waterbergingen gebouwd of in aanbouw en er is geïnvesteerd in innovatieve projecten zoals de Limes Bubble Barrier in de Rijn bij Katwijk. Ook kandidaten van de VVD uit Zoetermeer staan op de kandidatenlijst voor Provinciale Staten of het Algemeen bestuur van het waterschap Rijnland. In drie korte interviews stellen de drie kandidaten zich aan u voor. Als derde in die reeks is dat Sabin Jahan die zich kandidaat heeft gesteld voor het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Wie is Sabin Jahan?

Ik ben Sabin Jahan en woon in Zoetermeer met mijn vriend en twee dochters van 3 en 6 jaar oud. Ik ben altijd begaan geweest met de gemeenschap en heb me altijd ingezet om de wereld telkens een stukje mooier te maken. Dit heb ik gedaan door vrijwilligerswerk te doen en ook een studie klinische psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Door mensen onderweg te helpen, war ik kan en hier mijn dagelijks werk van te maken. Momenteel werk ik als kwaliteitsmedewerker bij een gemeente voor de Wet maatschappelijke ondersteuning. Hier coach ik mijn directe collega’s, help hen hun werk beter uit te voeren en verbeter ik de efficiëntie en kwaliteit van het geleverde werk. Dit helpt indirect de inwoners van de gemeente ook weer. 

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland?

Tijdens mijn tijd in de gemeenteraad kwam ik in aanraking met de Waterschappen en ben erg enthousiast geraakt. Er ging een wereld voor mij open. Daarom heb ik mij verkiesbaar gesteld en sta ik op de kandidatenlijst voor Waterschap Rijnland op de mooie vierde plek. Ik wil mij graag inzetten om Nederland weer een stukje mooier te maken, maar ook laten zien dat de Waterschappen erg belangrijk en interessant zijn. Iets wat we niet moeten verwaarlozen.

Waarom is het belangrijk om op 15 maart te gaan stemmen? En waarom vooral op een kandidaat van de VVD uit Zoetermeer?

De Waterschappen is een ondergeschoven kindje en meestal is het een onderwerp wat onduidelijk is wat het inhoudt voor de gewone leek. Niets is minder waar, want de Waterschapen zorgen ervoor dat we droge voeten blijven houden en we veilig en schoondrinkwater krijgen uit de kraan. Juist daarom is het erg belangrijk om op de VVD te stemmen. We zijn een nuchtere partij en bekijken onderwerpen vanuit een verschillend perspectief. Om een richting te kiezen is dit juist erg belangrijk, vooral om fouten te voorkomen, die voorkoombaar zijn. Hierbij stellen we niet een onderwerp hoger dan een ander onderwerp. Belangrijk voor de VVD is vooral de veiligheid en haalbaarheid van zaken. Realistisch denken is hierbij erg belangrijk. 

Wat zijn jouw belangrijkste punten waaraan je in de komende vier jaar in de aandacht voor gaat vragen?

Ik wil de politiek dichterbij de mens brengen. Ik vind het ook belangrijk dat zaken haalbaar en betaalbaar zijn en realistisch voor wat betreft de energietransitie en de doelen die er zijn gesteld. Ook vind ik het belangrijk dat we ook in de toekomst droge voeten houden en dat er voldoende en veilig drinkwater is voor iedereen. 

Tot slot, als elevator-pitch: waarom moeten de kiezers op 15 maart het hokje bij jouw naam rood kleuren?

Ik ben een verbinder. Samen met de verschillende partijen hoop ik de juiste beslissingen te maken. Daarbij vind ik jouw mening als kiezer en inwoner belangrijk. Ik wil de politiek dichterbij de mens brengen. Dat wil ik doen door het laagdrempelig te maken om bij mij/ons langs te komen op de koffie en het begrijpbaar maken van de beslissingen en besluiten die er liggen. Ik vind het ook belangrijk dat zaken haalbaar en betaalbaar zijn. Hoe kunnen we zo efficiënt mogelijk zijn tegen de laagst mogelijke kosten, zonder te beknibbelen op kwaliteit.  Spreekt dit jou aan stem dan op mij: Sabin Jahan op plek nummer 4! Ik sta voor : 

– meer samenwerking tussen de verschillende partijen 

– een haalbaar, betaalbaar en realistische energietransitie 

– droge voeten, voldoende en veilig drinkwater voor iedereen 

Total
0
Shares
Related Posts