Zoetermeerse VVD zoekt fractiemedewerker!

De Zoetermeerse VVD is op zoek naar een betrokken, enthousiaste en flexibele fractiemedewerker, iemand die interesse heeft in de lokale politiek. Ben jij bereid jouw vrije tijd beschikbaar te stellen en voel jij je thuis bij de standpunten van de VVD? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat doe je als fractiemedewerker? Je komt te werken in een leuk team en krijgt heel diverse en afwisselende taken. Zo ondersteun je onze fractie bij fractievergaderingen, leg je contact met ondernemers en plan je onze werkbezoeken, ondersteun je bij communicatie met inwoners en help je onze social media te beheren. Ook ondersteun je de voorbereiding van debatten en denk je mee over belangrijke vraagstukken binnen Zoetermeer.

 Wat vragen wij van jou?

Je kunt goed plannen, organiseren en overzicht bewaren. Je helpt de fractie prioriteiten te stellen en kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden. Je hebt verstand van social media en kunt bijdragen aan het opstellen van persberichten en social media posts. Je functioneert op minimaal HBO werk- en denkniveau en jouw Nederlandse taalvaardigheid is goed. Je snapt dat raadswerkzaamheden met name in de avonduren plaatsvinden. Je bent lid of bereid lid te worden van de VVD.

 Wat kunnen wij jou bieden?

Als fractiemedewerker kom je op een mooie, dynamische plek terecht om politieke ervaring op te doen: onder andere onze huidige wethouder, fractievoorzitter en vicefractievoorzitter zijn ooit begonnen als fractiemedewerker. De Zoetermeerse VVD is met vijf zetels de grootste partij in onze gemeenteraad en levert daarnaast ook een wethouder. Onze fractie bestaat uit 5 raadsleden en 2 commissieleden. De functie vraagt ongeveer 10 uur per week inzet. Op donderdagavond vergadert onze fractie. Het is een vrijwillige activiteit waarvoor je maandelijks een vrijwilligersvergoeding ontvangt.

Interesse?

Stuur dan voor 6 mei 2023 jouw motivatie en CV naar Berend Aptroot (raadslid) berendaptroot@raadzoetermeer.nl. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je hetzelfde e-mailadres gebruiken.

Total
0
Shares
Related Posts