VVD wil De Harde Leerschool naar Zoetermeer halen

‘We moeten alles op alles zetten om aan een samenleving te werken waarin iedereen meedoet’, aldus VVD-raadslid Vivianne van Yperen; ‘Zoetermeer kent een hardnekkige problematiek rondom de doelgroep van jongvolwassenen die niet naar school gaan, niet werken en wel kans maken op een criminele carrière. De no-nonsense aanpak van De Harde Leerschool is bewezen succesvol’. Meer dan 50% van de deelnemers heeft na afloop van het programma een baan of opleiding. De stichting De Harde Leerschool biedt (jong)volwassenen van 18 jaar en ouder een nieuwe kans biedt om actief en positief deel te nemen aan de maatschappij. De kandidaten krijgen een uniek en pittig programma voorgeschoteld dat zorgt voor een duurzame gedragsverandering. De Harde Leerschool over de unieke aanpak: ’Met onze programma’s willen we zoveel mogelijk deelnemers motiveren om nieuwe stappen te zetten richting werk of een opleiding. Hoe wij dit doen? Door rugby in te zetten als middel om te komen tot een blijvende gedragsverandering. Zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid; daar sturen we op. Met deze no-nonsense aanpak maken wij mensen snel werkfit’.

De Harde Leerschool is actief in meerdere regio’s, waaronder: Leiden, Den Haag, Noord-Oost Brabant, Groningen, Zeeland, Roosendaal en Breda. De programma’s worden geleid door ervaren, gespecialiseerde en gepassioneerde trainers en coaches. De Zoetermeerse VVD stelt voor dit programma op te nemen in de uitwerking van het Zoetermeerse SROI beleid, omdat bij Social Return on Investment (SROI) het accent op het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ligt. Bovendien heeft dit programma een revolverend karakter.

Vivianne van Yperen: ‘De VVD heeft daarom in de motie ‘De Zoetermeerse Harde Leerschool’ voorgesteld contact op te nemen met De Harde leerschool om te bespreken welke mogelijkheden er zijn om een eigen programma in Zoetermeer op te zetten en hier een concreet voorstel voor te doen voor het voorjaarsdebat in juni 2023′.

De VVD-motie kreeg de steun van alle raadsfracties en werd dus met 38 stemmen voor en 0 stemmen door de Zoetermeerse gemeenteraad aangenomen!

 

Total
0
Shares
Related Posts