16 september 2023: stadsfestival Zoetermeer

Zet in je agenda!: zaterdag 16 september 2023 is de eerste editie van het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement over het heden en de toekomst van onze stad. Deze dag zijn op verschillende locaties tal van activiteiten voor jong en oud te beleven. Ook ‘politiek Zoetermeer’ is uiteraard aanwezig!

Er worden diverse activiteiten georganiseerd die laten zien hoe Zoetermeer aan de toekomst werkt. Met een divers programma wordt gestreefd zoveel mogelijk inwoners te bereiken en te betrekken. Het wordt een ‘stadstoer’ door Zoetermeer, waar de inwoners in plaats van de bezienswaardigheden in de stad, de projecten en activiteiten bezoeken die Zoetermeer rijk is. Op het programma staan zowel gemeentelijke projecten en activiteiten als ook die van de partners. Van een safari door de Binnenstad en een rondleiding door het stadhuis tot een projectenmarkt, een wandeling door de wijk van de toekomst en een culturele markt met eten, muziek en cultuur.

Op maandag 31 januari 2022 stelde de gemeenteraad de Visie Zoetermeer 2040 (pdf) vast. De visie geeft antwoord op de vraag wat gedaan moet worden om te zorgen dat Zoetermeer ook op langere termijn een prettige stad blijft, waar iedereen fijn kan wonen, werken en recreëren. Met het Stadsfestival worden de inwoners van Zoetermeer op een laagdrempelige manier betrokken bij deze toekomstvisie. Inwoners kunnen dit weekend op een speelse, actieve en maakbare manier ervaren wat er allemaal in de stad gebeurt om de ambities uit de visie te realiseren. Nu en in de toekomst.

meer (actuele) informatie over het stadsfestival is te hier te vinden.

Total
0
Shares
Related Posts